Mijn beste boeken van 2018

2018 was een succesvol leesjaar. Mijn uitdaging van 12 boeken heb ik mooi overschreden door 17 boeken te lezen, joepie! Een aantal boeken hebben zo een goede indruk bij mij achtergelaten, dat ik vind dat ik dit met jullie moet delen!  Heb je nog wat leesinspiratie nodig voor dit jaar? Lees dan zeker verder!

In deze blogpost heb ik affiliate links naar bol.com toegevoegd. Als jij na het klikken iets koopt, krijg ik een ietsiepietsie klein percentje. Jij merkt hier zelf niets van en betaalt niet meer dan anders. Ik daarentegen kan hierdoor héél af en toe een e-book aankopen, waarvoor eeuwige dank!

Wat is Goodreads toch een fijne website voor boekenlezers! Je krijgt op ’t einde van het jaar een schoon overzichtje en kan nog eens vol nostalgie terugdenken aan de boeken die je allemaal las. Omdat ik het gewoon echt de max vind, wil ik toch eerst even mijn jaaroverzicht delen. Want Goodreads houdt alles bij, jawel!

In 2018:

– Las ik in totaal 4735 pagina’s verdeeld over 17 boeken
– Was het kortste ‘boek’ de strip The Planet of The Firebird, met 56 pagina’s
– Was het langste boek dat ik las Honderd stukjes van mij dat 477 pagina’s telt
– Het meest populaire boek was Grote kleine leugens
– Het minst populaire dan weer Bedrock
– Ik gaf gemiddeld 4 sterren aan boeken, wat ben ik toch vrijgevig!

Zo en dan nu over naar mijn beste boeken van 2018. Ik las alle boeken in het Nederlands, omdat ik dat het fijnste vind. In willekeurige volgorde, want ik kies niet graag favorietjes.

1. Grote kleine leugens

 

 

Ik lees heel graag boeken van Lian Moriarty. Dit is volgens mij het vierde boek van haar dat ik al heb gelezen. Wat ik op Goodreads schreef:

Heel veel hartjes voor Liane Moriarty. Ik vind al haar verhalen zo fijn om te lezen! Dit boek heb ik om 2u ’s nachts uitgelezen. Ik kon het écht niet wegleggen, zo spannend! Ik herbeleef het ondertussen al de hele dag in mijn hoofd. Dit verhaal laat bij mij nogal een indruk achter.

2. Versplinterd

 

Een echte chicklit, heel voorspelbaar, maar daarom niet minder fijn om te lezen.

Prachtig verhaal, met toch een traantje op ’t einde. Een chicklit, met toch dat ietsje meer.

3. Kleine brandjes overal

 

Mooi verhaal. Je wordt meegenomen in het leven van alle personages, wat ik heel fijn vind! Ook weer voorspelbaar einde, maar dat maakt het verhaal dan weer helemaal af.

4. Honderd stukjes van mij

 

Een heel passende verhaallijn momenteel, ontspullen is helemaal hip. Ik werd echt helemaal meegezogen in het leven van Gina.

Wat een prachtig verhaal. Ik heb het traag gelezen en wat ben ik daar blij om. Dit is echt een boek om in stukjes te lezen, om van te genieten.

5. Een jongen met de naam Kerstmis

 

Mijn eerst Matt Haig boek en ik was meteen verkocht. Ik las dit boek vlak voor kerst, omdat die kerststemming maar op zich liet wachten. Toen dit boek uit was, kon ik niet wachten op Kerstmis! Wat een fijn boek!

6. Het eeuwige Leven

 

Waaaaaauw. Zoveel liefde voor dit boek. Mijn hart krijgt het nog steeds warm als ik aan dit verhaal denk.

Absoluut een favorietje van dit jaar. Matt Haig schrijft zo vlot! Ik heb het lezen van de laatste 30 pagina’s een week uitgesteld, omdat ik echt geen afscheid wilde nemen van dit verhaal. Ik zou het zo opnieuw lezen. Een echt toppertje!

7. Adulthood is a myth

 

Dit boek is echt voor mij geschreven. Ik herken me in zo goed als ieder verhaaltje, haha. Luidop lachen en meerdere keren achter elkaar lezen, jep!

Oké, het valt wel op, denk ik… Het eeuwige leven was gewoon het toppertje van het jaar. Maar niet zeggen tegen de andere boeken, hé! Ik ben zeker van plan om dit jaar meer van Matt Haig te lezen. Hij is by far de beste ontdekking voor mij geweest het afgelopen jaar!

Dit wilt niet zeggen dat de andere 10 boeken die ik las een complete ramp waren, maar die hebben het gewoon net niet tot favoriet geschopt. Wil je weten wat ik zoal lees? Voeg me dan toe als vriendje op Goodreads!

Welke boeken hebben voor jou een mooi plekje verdiend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *