Review: Diffuser van Phytosun

In de wintermaanden voel ik me vaak neerslachtig en heb ik veel meer nood aan rust en ontspanning. Geuren helpen daar dan wel enorm bij. Hoewel ik niet zo happig ben op nieuwe elektrische toestellen in huis, heb ik na een heleboel getwijfel toch toegezegd toen Newpharma mij een diffuser wilde geven om te beoordelen. Vandaag geef ik mijn eerlijke mening over deze verstuiver.

 Ik kreeg dit toestel gratis toegestuurd in ruil voor mijn eerlijke mening. 

Diffusers zijn de laatste tijd in populariteit gestegen en ik heb het braafjes genegeerd. Ik was er wel een beetje nieuwsgierig naar, maar vond het vooral weer zo’n nutteloos ding dat elektriciteit nodig heeft. Aan de andere kant houd ik wel van lekkere geurtjes in huis, zolang ze niet te veel overheersen. Toen ik van Newpharma de vraag kreeg of ik de Pietra verstuiver van Phytosun wilde uittesten, heb ik toch even getwijfeld en eerst wat informatie opgezocht. Ik besloot uiteindelijk toch in te gaan op het aanbod en kreeg deze diffuser toegestuurd. Er zat ook een flesje essentiële olie bij van Phytosun. Ik kon meteen beginnen uittesten!

Zo’n diffuser wat is dat eigenlijk?

Een diffuser is mooi vertaald een verstuiver van essentiële oliën. Het is een klein toestelletje dat water omzet in waterdamp. Je voegt een aantal druppels essentiële olie naar keuze toe en de geur verspreid zich subtiel in de ruimte. Als het water in het reservoir op is, stopt de diffuser automatisch zodat je er zelf niet aan moet denken. Je kan bij het toestelletje dat ik kreeg ook leuke lampjes aanzetten, wat ’s avonds een aangename sfeer creëert.

Op de doos van Phytosun staat dat je 3000u kan doen met de verstuiver. Dat is best lang, maar ik vind het toch wel heel jammer dat er al meteen een einddatum op het gebruik van dit toestel staat. Natuurlijk zal ik aan het einde van z’n leven het toestel eerst proberen te laten repareren in een repair café. Het zou wel echt zonde zijn moest dit toestel na 3000u klaar voor het containerpark zijn. Dit is een mooi voorbeeld van onze consumptiemaatschappij, toestellen moeten vervangbaar worden en mogen niet te lang blijven werken. Vroeger werden toestellen nog gemaakt om nooit stuk te gaan. Zo heb ik een retro mixer in huis die nog steeds werkt! Ach ja, afwachten zeker?

In het boekje staan ook voorbeelden van welke geuren je best kan gebruiken voor bepaalde doeleinden. Heel fijn voor een geurenleek als ik! Ik kreeg een flesjes essentiële olie ‘complex slaap‘, die een goede nachtrust zou bevorderen. Het is een samenstelling van zoete sinaasappel en ceder.

Mijn ervaring

Ik was een beetje teleurgesteld toen ik het pakje opende. Wat een klein toestelletje, en zo fragiel! Het weegt amper iets en hoewel het design er heel mooi uitziet, is ’t vooral heel erg plastiek in ’t echt. Gelukkig merk je dat niet als ’t op een kast staat, maar ik vond het precies wel wat duur voor wat ik kreeg. Ik ging toch even op onderzoek in de stad om eens wat prijzen te vergelijken. Blijkbaar zijn diffusers nu eenmaal zo klein, dus klopt de prijs wel met wat je krijgt. Het design past in ieder geval wel in mijn huis, al zou deze houten diffuser ook wel tof staan!

Het handige aan het formaat is natuurlijk wel dat je ’t toestel heel makkelijk kan verplaatsen, wat waarschijnlijk het doel is van zo’n verstuiver. Ik gebruik het vooral in de woonkamer, maar toen ik verkouden werd ging het met mij mee naar de slaapkamer. Zo’n ding is echt heerlijk als je neus verstopt zit! Het maakt wel veel lawaai, waardoor het voor mij niet echt ideaal was om in te slapen en ik het dan ook moest uitzetten. Jammer wel, want dat zou pas aangenaam zijn geweest. Als je wat vroeger naar bed gaat met een boek, zorgt de aangename geur wel voor instant ontspanning! Je kan het echt voor alles gebruiken, tijdens de yoga, in bad, in de woonkamer, in de slaapkamer, …

Ondanks dat ik er een nieuw elektrisch toestel bij heb, heeft het me wel al veel ontspanning gebracht. Intussen heb ik wel wat nood aan een nieuw geurtje. Ik denk dat ik deze eens ga uittesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *