De allereerste keer Tag

Het is tijd voor nog eens een tag, want die lees ik zelf heel graag bij andere bloggers! Vandaag een tag over de allereerste keer… Ik kwam dit stokje tegen bij Kathleen.

>> Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Ik denk dat ik toen een jaar of 18 was en met mijn allereerste vriendje naar Turkije vloog. Tot nu toe vind ik opstijgen nog steeds het leukste. Het vliegen zelf vind ik vreselijk saai.

>> Waar ging je voor het eerst naar school?

Ik denk dat dit de Prinses Paolaschool was in Sint-Lambrechts-Woluwe. Mijn mama werkte in Brussel, dus voor haar was dit de makkelijkste oplossing. Hierdoor moesten mijn zus en ik iedere dag enorm vroeg opstaan en waren we ook laat thuis. Ik heb fijne herinneringen aan die school, maar was blij toen we wat dichter bij huis naar school mochten.

>> Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?

Ik denk dat dit een CM-kamp zal zijn geweest, waar mijn zus toen ook naartoe ging. Welk kamp het was, dat weet ik niet meer. Ik was toen nog jong een jaar of 7, 8 misschien? Ik was een enorm verlegen kind en wat ik er mij nog van herinner is dat ik vooral heel erg naar huis wilde, haha. Gelukkig ben ik niet meer zo verlegen als toen en vind ik reizen nu véél fijner! Alleen jammer dat ik zo’n kampen dus niet meer heb gedaan doordat ik zo verlegen was…

>> Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?

Dat ik bier écht niet lekker vond, bah! In die tijd werden er dus veel mazouts gedronken, want die waren veel lekkerder. Een mazout is dus bier en cola, voor zij die het zich niet meer herinneren! Ik heb dat al in jaaaren niet meer gedronken. Nu vind ik bier wel gewoon lekker en kan ik er echt wel van genieten.

>> Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?

Goh, dat weet ik niet meer. Wij hadden meerdere cassettebandjes, maar ik denk dat de meesten van mijn ouders waren. Het zal wel iets van Get Ready zijn geweest, want mijn zus en ik waren er grote fan van! Of de cd van Belle Perez, die herinner ik me ook nog goed.

>> Wie was de eerste dode mens die je zag?

Mijn overgrootmoeder, de grootmoeder van mijn mama, toen ik op kot zat. Ze was al heel oud en dement, dus haar overlijden kwam niet meteen als een schok. Sindsdien zijn bijna al mijn grootouders gestorven, dus is het jammer genoeg niet bij één gebleven. Ik blijf het wel een nare manier van afscheid nemen vinden…

>> Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?

Neen totaal niet! Al sinds mijn geboorte gingen mijn ouders regelmatig wandelen aan de zee, dus ik heb mijn eerste keer niet bewust meegemaakt.

>> Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?

Op kot in Leuven, in een gang met 30 meisjes! Enkel meisjes, jawel! Het was een kamer die enorm koud werd in de winter, brr! Ik heb op 3 verschillende locaties in Leuven op kamers gezeten, maar mijn allereerste kot blijft me heel nauw aan het hart. Ik heb er enorm goede herinneringen van!

>> Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Aangezien ik niet in Vlaanderen ben opgegroeid, maar in Wallonië, is dit niet moeilijk haha. Mijn eerste vriendinnetje daar was mijn buurmeisje, die dus franstalig was en wiens vader van Congo afkomstig was.

>> Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Dat zal mijn eerste vliegreis naar Turkije zijn geweest. En daarna was Moskou aan de beurt.

>> Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor het eerst helemaal bloot zag?

Wat een knapperd! En zo gespierd! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *