Podcasts die het luisteren waard zijn

Toen ik werkloos was, probeerde ik elke dag een grote wandeling te maken. Hoewel ik enorm geniet van de kalmte en omgevingsgeluiden, had ik op sommige dagen toch wat meer nodig. Dat is het moment waarop ik op zoek ben gegaan naar podcasts. Vandaag deel ik een aantal podcasts die ik het luisteren waard vind.

Luisteren naar verhalen, ik doe het graag. Het liefst van al neem ik een abonnement op Storytel, zodat ik naar verhalen kan luisteren wanneer ik geen zin heb om te lezen. Alleen vind ik het iets te duur, dus ben ik nog niet overstag gegaan. Daarom houd ik het momenteel op podcasts. Ze zijn gratis, interessant en duren meestal lang genoeg voor een stevige wandeling.

From The Heart

Ik volg Yoga Girl Rachel al een hele tijd. Haar boek heeft me warm gemaakt voor yoga en haar Instagram is enorm inspirerend. Ze heeft nu ook een podcast en misschien wel mijn favoriet op dit moment. Iedere week komt er een nieuwe aflevering online die een dik uur duurt. Het gaat iedere week over een ander onderwerp en soms heeft ze gasten die komen praten. Mijn favoriete afleveringen zijn die samen met haar echtgenoot Dennis. Het lijkt alsof je samen met hen aan tafel zit te lachen om hun gekibbel. Ze zijn zo schattig. Rachel praat ook heel enthousiast, wat het luisteren heel aangenaam maakt. Het enige minpunt vind ik, zijn de stukjes reclame die ik niet altijd vind passen. Voor de rest is From The Heart mij wekelijkse glimlachmomentje met Rachel.

Bob

Bob is een ontroerend verhaal over de 84-jarige Elisa die plots vol passie begint te praten over een oude jeugdliefde en een kind dat ze gedwongen zou hebben moeten afstaan aan een klooster. Drie dames, Mirke, Nele en Siona, gaan op zoek naar waarheid achter Elisa haar vertelsels. Bob is een podcast die je van in het begin helemaal in de ban heeft. Je wilt alle aflevering in één ruk beluisteren. Ik ben dan ook veel gaan wandelen toen ik begon aan deze podcast, hihi. Ik denk dat ik Bob ooit nog wel eens opnieuw ga beluisteren, zo prachtig vond ik het.

Iemand

In de podcast Iemand komt er iedere aflevering een persoon, iemand, een pakkend verhaal vertellen. Ik ben overstag gegaan door nummertje 22 over Liliane, oftewel Niemand. Ik luister graag naar levensverhalen van mensen en geniet dus enorm van deze podcast. Ze duren ongeveer een half uurtje.

Relaas

Relaas is een podcast waarin doodgewone mensen op een maandelijkse vertelavond waargebeurde verhalen of eerder anekdotes vertellen. De afleveringen duren slechts een kwartiertje en zijn meestal heel luchtig. Er komen nog steeds nieuwe afleveringen bij, dus je bent wel een eindje zoet! Wil je zelf een verhaaltje kwijt? Dan kan dit dus op de vertelavonden! Meer info vind je op hun website.

The Minimalists

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, oftewel ‘The Minimalists‘ praten in hun podcast over een betekenisvol leven leven (lijden klinkt zo negatief, haha) met minder. Ze praten dus vooral over leven met minder spullen, over hun lezingen die ze wereldwijd geven en beantwoorden vragen van luisteraars. Het is gek hoe ze zoveel kunnen vertellen over spullen, haha. Ik vind het interessant, al moet ik wel echt in the mood zijn voor deze podcasts.

Ik heb nog een hoop podcasts in mijn te-lezen-lijst, dus binnenkort volgt er misschien wel een vervolg op dit lijstje.

Naar welke podcasts luister jij op dit moment? En wanneer luister jij er het liefst naar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *