Dagen zonder vlees en andere uitdagingen

 

Zoals ieder jaar ga ik ook dit jaar weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. Volledig vegetarisch heb ik nooit gegeten, daarvoor eet ik te graag ribbetjes en spek. Maar ik heb weinig behoefte aan dagelijks een portie vlees naar binnen werken. Naast de uitdaging om geen vlees te eten, wil ik nog een aantal andere uitdagingen aangaan.

Ik ben me intussen al een aantal jaar aan het verdiepen in groener en simpeler leven. Toch is het me nooit gelukt me er volledig op te storten. Afstuderen, de stress van de eerste job, de stress van de tweede job, … Het drukke leven en alle andere typische excuses staken de kop op. Gedaan daarmee. Ik probeer me meer te focussen op slow living en tegelijkertijd wil ik ook minimaliseren. Want trager leven is toch ook leven met minder, nee? Bon, hierover later zeker nog meer! Mijn uitdagingen. Van 1 maart tot 15 april (en daarna natuurlijk ook nog) ga ik volgende uitdagingen aan:

  • Eerst en vooral dus geen vlees eten. Als ik zelf kook en boodschappen doe, is dit a piece of cake. Jammer genoeg leef ik met een wederhelft samen. Een serieuze vleesetende wederhelft. Hoewel ik hem af en toe vegetarisch kan doen eten, heeft meneer zijn dagelijkse portie vlees nodig. Op bezoek gaan bij familie en vrienden brengt ook vaak de nodige problemen met zich mee. Ik ga dus zeker moeten plannen en zelf boodschappen moeten doen (snif).
  • Plasticvrij kopen. Extra uitdaging. Wie me volgt op Instagram heeft dit mogelijk al zien passeren. Ik ben me aan het verdiepen in het concept van Zero Waste leven. Ik ben al eens succesvol verpakkingsvrij boodschappen gaan doen (hierover later zeker ook meer) en wil hier een gewoonte van maken. Ik ga dus tijdens Dagen Zonder Vlees zelf boodschappen moeten doen (snif!), want jawel, ’t vriendje is nog niet overtuigd en koopt zelf zo goed als alles verpakt in plastic. Hem vertrouw ik dit werkje voorlopig dus nog niet toe.

  • Stoppen met shoppen. Hoewel ik niet zo veel kledij koop, durf ik wel hier en daar eens te gaan shoppen. Hiermee wil ik stoppen. Het geld dat ik niet uitgeef aan spullen die ik niet nodig heb, kan ik sparen. Win-win.
  • Slow living en stoppen met zagen. Dit is zeer moeilijk voor mij. Aangezien ik in de verkoop werk, en stress gewoon bij de job hoort, is het moeilijk om trager te leven én ook te stoppen met zagen na zo’n zware werkdag. Tijd dus om hier wat aan te doen.

Ik kijk uit naar Dagen Zonder Vlees! Ik heb het gevoel dat ik een dikke maand lang me-time ga inlassen. Top!

Doe jij ook mee aan DZV? Welke uitdagingen ga jij zoal aan?

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *