Yoga Pose Challenge #6: Downward Dog

Vorig jaar probeerde ik me iedere maand te verdiepen in één bepaalde yogahouding. Ik ben plots gestopt in mei, bij de Warrior Pose. Een nieuwe vaste job nam plots al mijn tijd in beslag waardoor bloggen naar de achtergrond verdween. Na een half jaar is ’t tijd om er weer in te vliegen. Ik pik gewoon op waar ik ben gestopt. Zo probeer ik mijn kennis van yoga steeds meer uit te breiden en mijn lichaam op een rustige manier kennis te laten maken met nieuwe poses. Deze maand focus ik mij op de Downward Dog.

De Downward Dog is een rustpose voor geavanceerde yogi. Voor mij is ’t nog een ware uitdaging. Toch vind ik het op één of andere manier een rustgevende pose, ook al vergt het de nodige uithouding en kracht. Aangezien ik niet super lenig ben, moet ik de pose een beetje aanpassen aan mijn houding. Deze blogpost geeft goede tips voor een beginner in deze houding! Deze tips hebben mij al heel erg geholpen om me comfortabel te voelen in de houding.

Deze maand doe ik ook mee aan de #yogarevolution challenge van Yoga With Adriene. Gelukkig doet zij iedere dag voldoende Downward Dogs, waardoor ik goed kan oefenen! Doe jij mee?

Je kan mijn evolutie (indien ik ook effectief evolueer in lenigheid…) volgen op Instagram.

Follow my blog with Bloglovin

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *