April Yoga Pose Challenge: verslag

Iedere maand van dit jaar focus ik mij op één bepaalde yogahouding om zo op een rustige manier kennis te maken met het uitgebreide gamma aan houdingen. Ik pak iedere maand een ander thema aan. In april heb ik me nog eens bezig gehouden met het stretchen van mijn benen aan de hand van de Liggende Vlinder. Wat heb ik afgelopen maand allemaal geleerd?
Is het alweer midden mei? Wanneer jij dit leest, zit ik in het vliegtuig onderweg naar Amerika. De maand mei stond dus voornamelijk in het teken van de voorbereidingen voor die grote reis. Daardoor heb ik wat minder yoga gedaan dan ik eigenlijk wilde. Maar telkens ik op de mat stapte heb ik wel de Liggende Vlinder gedaan.

De houding

De liggende vlinder is een houding waarin je zo comfortabel mogelijk probeert te liggen. Het doel van deze pose is volledige ontspanning, terwijl je toch aan de diepe stretch werkt. Je mag zoveel kussens en dekentjes gebruiken als je zelf wilt, zolang het maar goed voelt. Normaal gezien kan je deze houding super lang aanhouden.

Het resultaat:

Ik merk dat ik steeds dieper en dieper kan stretchen. Ik voel helemaal niet dat ik aan het stretchen ben in de houding. Met behulp van de nodige kussens en opgerolde dekentjes kan ik optimaal ontspannen. Nog een voordeel van deze houding is dat je borstkas goed opent en je hierdoor goed kan oefenen op een lange en trage ademhaling. Daardoor ontspan je in deze pose ook zo goed.

Wat heb ik geleerd?

De Liggende Vlinder is bij deze mijn favoriete houding. Ik zou deze echt de hele yogasessie kunnen doen, zo ontspannend vind ik het. Het duurt wel eventjes om helemaal naar je zin comfortabel in de houding te liggen, maar eenmaal je die positie hebt gevonden kan het relaxen beginnen. Als ik de Liggende Vlinder zonder kussens doe, merk ik dat ik niet voldoende ontspan doordat de stretch in mijn benen onaangenaam is. Lang leve duizend kussentjes!

Conclusie

Als je de Liggende Vlinder nog nooit hebt gedaan, begin ik er dan nu meteen aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *