One List a Week: The 52 List Project

Dit jaar wil ik mezelf beter leren kennen, vooral door middel van yoga. Toch zijn er andere manieren om beter na te denken over de dingen in mijn leven. Soms heb ik moeite met de mooie dingen te zien en focus ik mij te hard op het negatieve. Tijd voor verandering! Ik wil genieten van de kleine dingen in het leven. En dit jaar zet ik een stap in die richting met The 52 Lists Project van Moorea Seal.
The 52 Lists Project is een boek van Moorea Seal waarin, jawel, 52 lijstjes staan. Het begon allemaal als een project op haar blog, maar groeide uit tot een leuk boek. Lijstjes maken is leuk! En vooral lijstjes waarbij je moet nadenken over positieve dingen. Herinneringen ophalen en neerschrijven. Positive vibes! Precies wat ik nodig heb in mijn yoga avontuur.

Het boek is opgedeeld in de 4 seizoenen. Je kan beginnen bij het begin of bij het seizoen waarin je jezelf nu bevindt. Ik weet nog niet precies waar ik ga beginnen, maar het lijkt me misschien wel leuk om de seizoenen echt te volgen. Ieder lijstje heeft een thema, zoals bijvoorbeeld: ‘ List all the people who brighten your day’, List the things that make your spirit feel free’, ‘List the ways you love to have fun’, … Je maakt dus lijstjes vol positieve onderwerpen.
The 52 Lists Project is rustgevend vormgegeven en heeft een gouden rug. Hierdoor staat het echt heel mooi in je kast. Een leuk persoonlijk boekje waar je in kan lezen wanneer je een beetje down bent of herinneringen wilt ophalen. Een perfect boek om over je leven na te denken. Iets wat ik nu goed kan gebruiken.

Daarom dus een ietwat creatieve uitdaging. Ik ga de komende 52 weken lijstjes maken. Iedere week 1 lijstje. Op het einde van ieder seizoen kijk ik samen met jullie terug op de voorbije weken.

Ik wilde eigenlijk al in januari beginnen aan deze uitdaging, zodat ik begin volgend jaar kan terugkijken naar 2016 als het jaar waarin ik positiever naar de dingen in het leven leerde kijken. Maar door een probleem met de levering, heb ik het boek nu pas ontvangen. Ach, wat doen die 2 maanden er toe?  Vanaf deze week ga ik gedurende 52 weken een lijstje bijhouden vol leuke dingen. Let’s go!

Wil je meedoen? Je kan The 52 Lists Project bestellen bij bol.com voor 14,99€. Dit boek is snel uitverkocht, maar wordt regelmatig weer aangevuld. Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn met dit boek!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *