Maart Yoga Pose Challenge: Easy Plow Pose

Dit jaar probeer ik me iedere maand te verdiepen in één bepaalde yogahouding. Zo probeer ik mijn kennis van de yoga steeds meer uit te breiden en mijn lichaam op een rustige manier kennis te laten maken met nieuwe poses. Deze maand focus ik mij op de Easy Plow Pose.
In Januari heb ik leren ademhalen en vorige maand heb ik me geconcentreerd op mijn flexibiliteit. Deze maand wil ik eens iets totaal anders proberen. Ik probeer af en toe de Shoulder Stand, maar merk dat ik me er vaak niet goed bij voel. Ik kan er niet bij ontspannen. Daarom deze maand dus een eerste stap richting Shoulder Stand: de Easy Plow Pose.

Het moeilijkste aan yoga is niet te veel nadenken. Je lichaam kan veel aan, het is je hoofd dat je moet overtuigen. En da’s niet altijd evident. Van zodra je iets moeilijk doet, begint je hoofd als een gek alarmsignalen door te sturen. Met deze oefening wil ik graag mijn angsten opzij zetten!

Op Yoga.com kan je in korte filmpjes zien hoe je in de houding moet komen. Lekker handig! Je moet je gewoon even gratis registreren voor een hele lading aan oefeningen, voor ieder wat wils!

Het lijkt me leuk om op het einde van dit jaar een hele yogasessie te kunnen opmaken met alle oefeningen die ik tijdens deze uitdaging heb geleerd. Misschien maak ik er dan wel een filmpje van? Lekker confronterend! Wat denken jullie er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *