10 dates in december: part 2

In december besloten het vriendje en ik 10x op date te gaan. We schreven ieder 5 leuke dates op en hingen die in de eetkamer op. Wanneer we samen een avondje thuis zaten, deden we een enveloppe open en gingen we op date. In deze blogpost vertel ik jullie wat we allemaal hebben gedaan.
Vorige maand schreef ik over 10 dates in december. Ik wilde het daten eens wat spannender maken en besloot niet iedere avond voor de televisie te eindigen met het vriendje. We begonnen vol goede moed aan de dates, maar al snel bleek dat we het niet zouden halen. Het vriendje had vooral dates opgeschreven die een hele dag in beslag zouden nemen, maar zoveel vrije weekenden waren er niet door al die drukke feestdagen. Daarnaast was het vriendje ook nog eens jarig in december en had ik al een weekendje weg gepland. Hierdoor hebben we slechts de helft van de dates afgewerkt, maar zijn we eigenlijk wel meer dan 5x op date gegaan. Hoewel we niet helemaal in onze opzet zijn gelukt, zetten we de andere 5 dates deze maand gewoon verder.

Wat hebben we al gedaan?

1. De kerstboom versieren met kerstmuziek op de achtergrond
Ik deed de oneven nummers en dat zal je misschien wel merken. Ik houd van romantische uitjes. Sinds we samenwonen, probeer ik van kerstmis een leuke traditie te maken als koppel. We zetten ieder jaar samen de kerstboom op en dat moet met de nodige kerstliedjes gebeuren natuurlijk! Het vriendje geniet er niet zo hard van als ik, maar doet toch ieder jaar braaf mee. Dit vind ik een leuke traditie!

2. Een boswandeling maken
Het vriendje weet dat ik enorm graag ga wandelen. Ik vind het dan ook leuk dat hij koos voor een boswandeling, want meestal ben ik degene die hem zover moet krijgen! Het werd een leuk uitje in Heverleebos. Enkel de sneeuw ontbrak…

Foto

De pas-uit-bed-look en het vriendje die zich ongemakkelijk voelt XD Real life baby!

3. Uitgebreid ontbijt op bed
Ik houd van romantiek. Het vriendje is zelf niet heel romantisch aangelegd. Daarom wilde ik het deze keer zelf een beetje creëren. We stonden in de week wat vroeger op, maakten een super uitgebreid ontbijt en kropen weer eventjes het bed in met al dat lekkers. Daarna ging het vriendje gewoon werken en begon ik aan mijn dag thuis. Dit was een goed begin van de dag!

4. De nieuwe Star Wars gaan kijken
Eigenlijk stond er eerst schaatsen, maar in een van mijn enveloppen staat iets soortgelijks. Verandering van schema dus. Dan zijn we maar naar de nieuwe Star Wars gaan kijken. Date geslaagd!

5. Een nieuw spel gaan kopen en spelletjes spelen
We spelen niet zo vaak gezelschapsspelletjes, terwijl ik dat eigenlijk super graag doe. Ik was al enorm lang aan het zagen dat we eens een nieuw spel moesten aanschaffen. Door deze uitdaging heb ik het heft weer gewoon in eigen handen genomen. We zijn naar Demospel gewandeld, hebben een nieuw spel aangeschaft en hebben de hele avond spelletjes gespeeld. Dit vind ik echt enorm gezellig. Je hebt rustig de tijd om te praten, er zijn geen afleidingen. Dit mag zeker vaker gebeuren.

Ik kreeg van een aantal mensen de opmerking dat thuis samen voor de televisie niet per se een slechte gewoonte moet zijn. Dat samen thuis zijn in het algemeen geen slechte gewoonte is. En dat is het zeker en vast niet. Het vriendje en ik hadden gewoon nog eens een stamp onder ons gat nodig om in actie te schieten als koppel. Zoals je ziet hebben we veel dates gewoon gezellig thuis doorgebracht, maar deze keer niet lekker lui voor de televisie. Ik had enorm veel nood aan die kleine veranderingen. Het heeft ons inspiratie gegeven om in de toekomst weer meer afwisseling in onze avonden samen te brengen. Ondertussen zetten wij het daten nog een maandje door. Volgende maand kunnen jullie dus nog een verslag verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *