Verbeelding Bookchallenge 2016

Een goed boek, dat ontspant mij. In mijn vrije tijd lees ik al eens graag een goed boek. Toch heb ik in mijn studententijd heel lang niet meer genoten van lezen (rara, hoe zou dat toch komen). Vorig jaar heb ik dankzij Goodreads de goesting om te lezen opnieuw ontdekt. En ik moet zeggen, ik heb er van genoten! Ik las maar liefst 42 boeken – werkloosheid heeft er vanaf oktober voor gezorgd dat ik mijn doel van 26 boeken goed heb vooruitgestreefd. Dit jaar wil ik deze ‘nieuwe’ vorm van ontspanning heel graag verderzetten. En daarom doe ik mee aan de Verbeelding Book Challenge!
Lezen is, naast yoga, een hobby van mij. En aangezien ontspanning en rust in mijn hoofd toch wel het hoofddoel is van deze blog, deel ik deze uitdaging graag met jullie. Dit jaar doe ik mee aan de Verbeelding Book Challenge. Ieder jaar stelt Kathleen een uitdaging op om je op een speelse manier kennis te laten maken met nieuwe boeken. Je leest als het ware boeken uit genres die je anders niet zou uitkiezen. Ik vind het in ieder geval een leuke manier om dit jaar nieuwe boeken te gaan lezen. Het is niet meteen mijn doel om de uitdaging tot een goed einde te brengen, maar ik wil deze challenge wel in mijn achterhoofd houden bij het uitkiezen van een nieuw boek.

De Challenge

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
 2. Een horror boek
 3. Een detective
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Ik ben alvast in mijn eerste boek van de challenge begonnen: Woesten van Kris van Steenberge. Daarmee kan ik puntje 7 (debuut) al bijna afvinken. Ik heb zo een voorgevoel dat 2016 een heel interessant leesjaar gaat worden.

                                      * Doe jij mee aan de Verbeelding Bookchallenge? *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *