Routine kweken: het ontbijtverslag

Vorige week heb ik mezelf het doel gesteld om een ganse week een gezond ontbijt voor mezelf klaar te maken. Die week is nu om en in deze post deel ik met jullie wat ik heb gegeten, wat ik eruit heb geleerd en wat mijn doelstellingen voor de komende maand zijn. Een week lang tijd maken om te ontbijten. Mijn dag beginnen met een volwaardig ontbijt en niet enkel een tas koffie. Klinkt makkelijk, maar was het dat ook? Dit was mijn ontbijtweek. 

Wat at ik?

Ik moest op voorhand plannen wat ik de komende dagen als ontbijt zou gaan klaarmaken. Heb ik veel tijd, weinig tijd en wat als ik te lui ben – want ja, dat ben ik vaak? Ik deed een beetje research, er werd een planning opgesteld en ik ging boodschappen doen. Wie mij volgt op Instagram, heeft mijn ontbijtjes van de dag mooi kunnen volgen. Aan al de anderen: mijn planning zag er als volgt uit.
Zaterdag: Maakte ik een simpele smoothie klaar. Ik dronk een smoothie met natuuryoghurt, rijstdrank met kokossmaak, hazelnoten en aardbeien. Ik had ooit eens een fles rijstdrank met kokossmaak gekregen en die moest dringend eens uitgetest worden. En het is goedgekeurd!

Zondag: Wederom een smoothie. Deze keer met natuuryoghurt, rijstdrank met kokossmaak, banaan, mango en afgewerkt met de laatste aardbeien.

Maandag: Tijd om eens een uitgebreider ontbijt klaar te maken. Eitjes met rode biet en spinazie. Uit het boek van Pascal Naessens. Eigenlijk best simpel om klaar te maken en heerlijk! Voor mij was dit veel, omdat ik het niet gewoon ben zo uitgebreid te ontbijten. Mijn dag was goed ingezet!

Dinsdag: Dronk ik weer een smoothie (ik weet al wat mijn favoriete ontbijt gaat worden) met, jawel, natuuryoghurt, rijstdrank met kokossmaak, banaan, peer, een beetje cacaopoeder en aardbeien.

Woensdag en donderdag: Was ik lui en had ik zin in een kommetje met natuuryoghurt, muesli en aardbeien. Simpel en lekker.

Vrijdag: Verwende ik mezelf en het vriendje met pompoenpancakes overgoten met ahornsiroop. Ik had er al de hele week zin in! Donderdagavond maakte ik het beslag alvast klaar, zodat ik ’s ochtends niet al te veel werk had. Approved door ons allebei!

Wat heb ik eruit geleerd?

– Gezond ontbijten moet je goed plannen! Wat wil ik de komende week precies eten? Vooral in het begin heb je bijlange niet alle basisingrediënten in huis. Ik vermoed dat ik na een tijdje wel weet wat ik standaard in huis moet hebben voor mijn favoriete ontbijt.

– Ben je een beetje lui of moet je vroeg op? Dan is een smoothie een handig alternatief.

– Ontbijten is jezelf een beetje verwennen! Ik moest tijd steken in het voorbereiden van mijn ontbijt. Dat deed ik voordien niet. Ik zette een tas koffie of kieperde snel wat ontbijtgranen in een kom en that’s it. Ik genoot er niet van. Het moest gewoon, eten. Deze week heb ik elke dag genoten van mijn ontbijt en had ik redelijk lang een voldaan gevoel!

– Je vindt niet alles in de gewone supermarkt. Ik wilde eigenlijk nog zoveel andere ingrediënten in mijn smoothies doen, maar ik vond het amper in de winkel. Ondertussen heb ik al wat opzoekingswerk gedaan (Pit&Pit, Bioplanet) en kan ik binnenkort wat meer experimenteren!

Ontbijten is gewoon leuk!

Doel voor de komende maand!

De komende maand ga ik verder experimenteren met ontbijten. Ik ga er niet meer enthousiast over Instagrammen, want dat wordt op de duur wat saai. Wel ga ik volgende maand nog eens verslag doen over mijn maand. Welk lekkers heb ik nog ontdekt? Wat in geval van een hectisch schema? Momenteel heb ik een rustig leven. Ik slaap uit, maak rustig mijn ontbijt klaar en begin aan mijn dag. Ik heb geen haast, maar dat gaat niet blijven duren.

Ik wil sowieso eens Granola maken. Je maakt meteen een hele hoop, stopt het in een pot en kan er met gemak een week van eten. Éen keer hard werk leveren en er daarna gewoon van genieten? Klinkt hemels voor een lui kind als ik!

Daarnaast wil ik een aantal recepten uittesten uit alle boeken die ik heb verzameld en wil ik een aantal ontbijtjes van Kelly van Ma Vie en Vert proberen! Ohja en gezonde cupcakes als ontbijt, dat mag er ook bij!

Ik ben alvast heel enthousiast om verder te experimenteren met ontbijten. Ik kan al niet meer zonder mijn stevig begin van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *